Ingyenes domain név regisztrációIngyen domain név regisztráció

Ingyen, ingyenes domain név kerülhet úgy a használatunkba, hogy egy szolgáltató, vagy ország, úgy gondolja, hogy az általa birtokolt domain név esetén ingyenesen engélyezi a domain név regisztrációját. Ilyen lehetőséget választhatuk a következő domain név végződések esetében

Az ingyenesen regisztrálható domain név regisztráció előnye, hogy nem kell a domain nevünkért fizetnünk, és nem kell folyamatosan az éves fenntartási díjat fizetnünk, egy egyszerű, frappáns domain névvel használhatjuk kis weboldalunk, vagy az otthoni internetet egy fix néven érjük el.

Hátránya az ingyenességnek, hogy nem lesz a miénk a domain név, bármikor dönthet úgy a szolgáltató, hogy eladja valakinek, vagy épp tőlünk pénzt kér a nyújtott szolgáltatásért. További hátránya, hogy az ilyen jellegű ingyenes domain neveket a keresők jobb esetben csak nem értékelnek, de esetenként sajnos kifejezetten tilthatnak is.

Domain név regisztráció ingyen

Ingyenes első szintű közdomain név regisztráció


Ingyenes másod szintű közdomain név regisztráció

Neunet, neuweb ingyenes domain névek biztosítása

Másik lehetőség, hogy cégünk is biztosít, átmenetileg, de általában akár hosszú távra is aldomain nevet, amit nem kell regisztrálni, a DNS szerver biztosítását is cégünk végzi. Természetesen lehetnek olyan elnevezése, nevek, amelyeket nem tudunk ingyen domain névként biztosítani, vagy egyáltalán nem tudunk rendelkezésre bocsátani.